White Beach!
Blijf op de hoogte en volg Reggie
21 Februari 2007 | Suriname, Paramaribo
Heey allemaal!
Afgelopen week heb ik 5 dagen stage gelopen. Ik werk dan de vrijdag extra zodat ik dagen op kan sparen om vrij te nemen.
Mijn werkdagen zijn van 8.00 uur tot 15.00 uur. Ik weet niet of ik dat al had vermeld maar jullie snappen wel dat ik daarna nog tijd heb om leuke dingen te doen. Zo ga ik meestal nog even naar de stad, zwemmen of lekker luieren in de hangmat. Ohwja en de was doen hoort er ook voortaan bij haha!
Op stage halen we tussen de middag vaak lekkere dingen zoals roti, nasi, bami, telo (cassave met zoutvis), enz. Echt heel lekker allemaal!
Dat wassen is hier trouwens een heel ritueel! Ik zal even vertellen hoe dat gaat, dat is echt veel meer werk dan in Nederland! Dubbel moeilijk voor mij dus, zelf mijn was doen en dan ook nog zo veel werk!!
We hebben een semi automaat volgens mij, die hebben ze hier het meest. Dat is een ´wasmachine´ met daaraan een centrifuge. We hebben alleen koud water dus ik doe eerst koud water en wasmiddel in de wachmachine. Dan mijn kleren erin en 15 minuten gaat hij dan draaien. Vervolgens vul ik een teil met water om daar de zeep in uit te spoelen. Water eruit draaien en dan in de centrifuge. Dan is bij mij altijd alles nog nat, hoe dat komt weet ik niet maarja dan hang ik ze aan de waslijn. Dan wachten tot het droog is, dat doe ik meestal in de hangmat. Nou is dat me een werk! Maar eigenlijk hou ik het best goed bij!! Goed he mam!;)
Wat heb ik deze week op stage gedaan.
Deze week ben ik meer de praktijk in gegaan. Ik heb een aanmelding gedaan.
Ik heb samen met Virgien (mijn stagebegeleidster)een bezoek gebracht aan het Lotjeshuis en aan Stichting Prasoro (dat betekend paraplu, was vroeger SOS kinderdorpen).
Het Lotjeshuis is een kindertehuis voor ondervoede kinderen. Rianne loop hier stage. Ik had al gehoord dat het Lotjeshuis er heel mooi en kleurrijk uitzag. Om het in het echt te zien was het nog veel mooier. Het ziet er heel leuk uit en is in een aparte stijl gebouwd met veel kleuren en vormen. De directrice heeft een rondleiding gegeven. Er is een spelletjesruimte ter bevordering van de ontwikkeling van de kinderen. Zowel cognitief als motorisch. Ze heeft de doucheruimte laten zien van de zuigelingen en de kamer van de zuigelingen. Dan heb je nog een kamer van de peuters/kleuters en bijbehorende doucheruimte. Dan was er een eet/speelzaal waar de verzorgsters de kinderen net het ontbijt aan het geven waren. Ook Rianne was daarmee bezig. Leuk om te zien waar ze elke dag werkt. De directrice vertelde dat de kinderen bij het Lotjeshuis vooral komen vanuit BuFaZ, Jeugdzaken, Pleeggezinnen centrale en Stichting Stop geweld. Het was erg leuk om het Lotjeshuis te zien. Ook de kinderen leken me erg leuk. Die doen gelijk wat met je.
Stichting Prasoro is wat vroeger SOS kinderdorpen was. Dit is voor weeskinderen.
Virgien is directrice geweest van de kleuterschool in het dorp. Ze vertelde me dat er veel is veranderd in de afgelopen jaren. Eerst was de stichting aangesloten bij SOS kinderdorpen internationaal. Zij hebben onderzoek gedaan en daar kwam uit dat er in Suriname in verhouding veel minder wezen zijn dan in Afrika. Om die reden werd er meer geld gestopt in Afrika en aanzienlijk minder in Suriname. Virgien vertelt dat eerst alle huizen bewoond waren, nu zijn dat er nog maar drie. Per huis woont er 1 moeder met 6 (en in 1 huis 7) kinderen. Ook de kleuterschool is er niet meer. De school staat er nog wel maar die wordt verhuurd aan een school. Het gaf op mij een beetje uitgestorven indruk. Dit kwam denk ik ook doordat alle kinderen die er wonen op school waren. Ook de verhalen die ik van Virgien hoorde dragen daaraan bij. Ze vertelde over de kleuterschool, hoe het dan ging, ik kon het me helemaal inbeelden. Er is in april een fund-raising thea party. Virgien gaat dan helpen en ik ben daar ook voor uitgenodigd. Ik ben van plan daar naartoe te gaan. Ik ben benieuwd hoe dat zal gaan
Ik ben bij een motivatiegesprek geweest. Ik mocht deze samen doen met Sharmilla alleen vond ik het lastig dat ik nog nooit een motivatiegesprek had gezien voordat ik het zelf doe. Je kunt je van te voren al wel inlezen in wat de bedoeling is van een motivatiegesprek maar ik vind het nu fijn dat ik er een heb gezien. Nu zal ik de volgende misschien zelf kunnen doen.
Woensdag ben ik na stage naar de Hermitage mall geweest. Verder niet veel bijzonders gedaan.
Donderdag na stage hebben we ons ingeschreven voor het Jungle feest van volgend weekend (24 en 25 februari). Dat is in de Savanne en wordt georganiseerd voor stagiaires. Lijkt me echt heel leuk!
Daarna zijn we gaan zwemmen bij het Vos.
´s Avonds zijn Frie en Riky bij mij thuis geweest en hebben we het gehad over dingen die je allemaal kunt doen in Suriname. Zij zijn hier op vakantie en hebben al veel gezien. Ik heb weer een paar ideen over dingen die ik kan doen met papa, mama en Davy!
Vrijdag zou ik eigenlijk een halve dag stage lopen maar ben ik toch maar een hele dag gebleven. Ik zou om 12 uur gaan maar toen ging het ineens super hard regenen, dan neem ik die halve dag liever volgende week een keer.
Salsa les. We waren een uur te laat! We waren al laat en toen kwam de taxi ook nog eens veel te laat. Maar gelukkig konden we nog goed meekomen.
Na salsa hebben de huisbaas en huisbazin Rianne, Wendy en mij opgehaald om naar het casino te gaan! We zijn eerst naar casino Tropicana geweest. Zij komen daar regelmatig dus er werd meteen een tafel voor ons gedekt en gereserveerd. We gingen eerst heerlijk eten (saoto soep en sate met friet). Daarna kregen we van de huisbaas allemaal muntjes om te gaan gokken. Hij doet dat bij de dollarkasten (US dollaar) maar zijn vrouw en wij bij de 0,10 srd kasten. Dat is echt leuk. Voor 10 SRD (ongeveer 2,70 euro) heb je 100 muntjes! Oke, je wint dan geen hele grote bedragen (geen duizenden euro’s) maar hebt wel een hele leuke avond! Al die automaten maken geluid! Dat hoor je de hele tijd! Het is trouwens heel anders hier de casino’s. Je hebt er in Paramaribo heel veel. Het is geen entree en je hoeft ook niet je legitimatie te laten zien. Eigenlijk moet je 21 zijn maar dat was geen probleem, ik weet het ik zie er zo oud uit haha! :P Maargoed het is dus geen entree en gratis drinken! Ik snap daar echt niets van! Maar blijkbaar werkt het. Ik vind het wel prima! Na casino Tropicana zijn we naar Princess casino geweest. Dat is iets sjieker. Hele mooie schilderingen op de muren. Hier hebben we ook nog even gegokt en toen had ik, jaja wie had dat verwacht, geld gewonnen! De hele avond was mijn bakje muntjes namelijk al het eerste leeg haha. Het was echt een superleuke avond en de huisbaas en huisbazin waren echt super aardig. Dat wisten we al wel maar het was gewoon een hele gezellige avond! En volgens mij hoeft hij niet voor het eten te betalen omdat hij er regelmatig komt en omdat hij aan de US dollarkasten speelt of zoiets. Toen we bij ons huis aankwamen rond half drie was het super druk want er was denk ik een speciale avond bij de discotheek tegenover ons. Er stonden echt super veel auto’s en mensen in de straat.
Zaterdag zijn we naar White beach geweest, Wendy, Rianne en ik! Dat was echt super!
Op weg ernaartoe heeft onze taxichauffeur carnavalsmuziek gedraaid, ja we willen toch een beetje meedoen! Wij meezingen!
We hadden een hut gehuurd en 3 hangmatten meegenomen, heerlijk! Meiden die we kennen waren en ook en zijn bij ons in de hut gekomen nadat zij uit hun illegale hut waren gezet. Het was echt heel gezellig. Er hingen 5 hangmatten in de hut en handdoeken ervoor om in de zon te liggen. Uitzicht op een strandje, palmboompjes ernaast, echt een prachtig uitzicht! Dat kun je zien bij de foto’s van vorig bericht. Er staat daar ook de hele tijd muziek op, en natuurlijk hele leuke muziek:D. Echt een super dag! Er waren ook nog mensen die bij ons op salsa zitten en die bleven daar slapen! Dat kan dus blijkbaar. Ze vroegen of we ook bleven maar daarna werd het bewolkt en hebben we afgesproken snel een keer met een grote groep in de hangmatten te blijven slapen! Dat lijkt me echt super! ’s Morgens in je hangmat wakker worden met uitzicht op het strand en de opkomende zon! Hmm klinkt goed he!
’s Avonds zijn we naar het Vat gegaan. We hadden gehoord dat er iets van carnaval was. Toen we aankwamen bleek dat de Braziliaanse met verentooien enzo al geweest waren (jaja, ik was weer te laat). Maar boven het Vat was het nog carnaval. Heel grappig om te zien. Sommige mensen waren hier verkleed. Zo was er een jongen verkleed met alleen een doekje om en een verentooi. En veel meisjes die bikini of soort bh droegen. En natuurlijk geen carnavalsmuziek zoals bij ons maar braziliaanse muziek. Was heel gezellig. Toen we thuis kwamen hadden we honger en hebben we de sate en friet die we van het casino hadden meegenomen opgegeten. Dat was over en de huisbazin had het laten inpakken voor ons haha. Opgewarmde friet, naja na uitgaan smaakte het wel!
Zondag zijn we naar de rondleiding bij Fort Zeelandia geweest. Deze begon om 12 uur en wij waren er om iets voor half 1, we waren dus te laat voor de rondleiding. Maar toen we binnen waren zagen we waar de rondleiding was, nog niet zo ver, en zijn we gewoon aangesloten. Zo hebben we toch nog met de rondleiding mee geweest. Het was heel interessant. Zo hebben we de plek gezien waar de decembermoorden hebben plaatsgevonden. Ook zijn we in het kakkerlakkengat geweest, dat was een soort opslag voor kruid of munitie (klopt dat Lindy?) en later werd het ook als gevangenenplaats gebruikt. Daar wil je echt niet lang zitten! Gelukkig zijn er geen echte kakkerlakken! Die heb ik trouwens nu 2 gezien, 2 dode. Ze lagen allebij in ons huis. Zodra ze ons huis binnenkomen vallen ze dood neer! Naja, dat hoop ik! Ik wil echt geen levende tegenkomen, dan ren ik gillend weg! Maar dat zal vast wel gebeuren in de tijd dat ik hier zit! We voelden ons bij Fort Zeelandia echte toeristen omdat we zoveel foto’s hebben gemaakt. Daarna zijn we natuurlijk even op het terrasje gaan zitten, iets eten en daarna op een ander terrasje een ijsje eten (speciaal voor Wendy).
’s Avonds zijn we weer terug gegaan naar het centrum en hebben we gegeten bij Mambo grill. We willen de zondag uitroepen tot uit eten dag, ofja ik wil dat in ieder geval! Was wel heel lekker trouwens. Het is iets duurder dan een gemiddeld Surinaams restaurant maar je krijgt wel echt superveel te eten. Drie stukken lekker gegrild vlees!
Nou, jullie horen (en zien op de foto’s) het wel! Ik heb een hele leuke week gehad, zo hoef ik carnaval niet zo te missen.
Is de carnaval leuk geweest?
Liefs Reggie
Wat heb ik deze week op stage gedaan.
Deze week ben ik meer de praktijk in gegaan. Ik heb een aanmelding gedaan.
Daarna zijn we gaan zwemmen bij het Vos.
Is de carnaval leuk geweest?
Liefs Reggie
21 Februari 2007 - 14:58
Helma:
hoi reggie
ik zie dat je het naar je zin hebt
heb v je mam gehoord dat het begin even tegen zat ,en heb het ook gelezen net op je site
je schrijft leuk
hoop dat je het er leuk vind en heel leerzaam is
met remco stephanie en peter gaat alles goed
met mij ook wel alleen nu mijn stem kwijt en verkouden
veel liefs vd tekkeltjes -
21 Februari 2007 - 15:29
Lisette:
hoi reggie,bofkont van thebe krijg ik nu korting op een middagje sauna in oosterhout toevallig he ik weet alleen nog niet met wie? wie bied zich aan of kom jij even terug haha grapje heel veel liefs van ons allemaal en speciaal van dirk doei doei lisettexxx -
21 Februari 2007 - 19:22
Stephanie:
hoi reggie heb gehoord dat je naar paramaribo bent gegaan.ben je al bruin.ik hoop dat je het er leuk vind.heb je daar al leuke vrienden ontmoet nou ik hoop het wel.ik hoop x met jou te chatten, ik zie het wel mama houd jou site in de gaten groetjes stephanie xxx en de rest -
22 Februari 2007 - 08:23
Annechien:
hee schattiee..
k heb je foto's bekeken hoorzzz... echt zoooooo gaaf als k al je avonturen lees en wat je allemaal meegemaakt heb en nog van plan ben... pfffff t begind echt te kriebele haha.....
en al dat lekkere eten... jij komt 10 kilo zwaarder terug denk k haha... ( is de soep van jullie pap nog lekkerder daar ??)..
ooo en je hangmat.. echt Supper leuke foto is dat he.. en gewoon daar blijve slapen dat zou echt gaaf zijn ja... misschien een beetje een stijve nek maar je moet er iets voorover hebben om op een wit strand de zon op te zien kome he ;)..
schat... heeeel veel succes op je stage.. niet in slaap valle ;) hahah
en k hoop dat k je heeeel snel n datum kan gaan geven...
dikke kus mis je en tot snel.. -
22 Februari 2007 - 14:20
Clasijn:
he meid, ik heb je kaartje vandaag binnen gehad echt leuk thanx!
de carnaval was wat rustiger dan andere jaren ook omdat ik maandag en dinsdag al weer moest werken.maar het was wel gezelli maar we hebben je wel gemist hoor! ik ben met ducky om naar de stad geweest alleen hij was na 1 avond AL DOOD.ik ga morgen ook maar eens zwemmen krijg er ook zin in met al die tropische foto's van jou. ben wel jaloers hoor. tot snel kusjes clas
22 Februari 2007 - 20:54
Joke:
carnaval was gezellig
Wat en leuke foto,s
Heb jou een berichtje gestuurd via de mail heb je die ontvangen als dit niet zo is heb ik iets verkeerd gedaan.
kusjes joke