Salsa was leuk!
Blijf op de hoogte en volg Reggie
09 Februari 2007 | Suriname, Paramaribo
Heey heey,
Dinsdagavond heb ik mijn eerste salsa les gehad! Het was echt heel leuk. We hadden van andere meiden die in het ziekenhuis stage lopen gehoord dat het dinsdagavond was van 18.00 uur tot 20.00 uur in Brokie. Dat is een soort loungebar aan het water. Echt supermooi met hangmatten enzo. Daar kun je echt lekker zitten en dan heb je helemaal het vakantiegevoel. Ook ’s avonds is het heel mooi omdat je dat zo de sterrenhemel ziet. Maar even terug naar de salsa. Je kon gewoon komen voor een proefles. We gingen even daar iets zitten drinken van tevoren en er kwamen steeds meer Nederlandse stagiaires. Uiteindelijk waren we wel met ongeveer 70 mensen! De docent is ook erg grappig. Hij heeft Ietje. Zo schrijf je het niet maar zo spreek je het wel uit. Heel veel mensen hebben ook opgegeven dus het is wel een volle les maarja. De cursus bestaat uit 8 lessen. Je hebt twee lessen in de week, dinsdag en vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur. En dat voor maar 45 SRD. Dat is omgerekend ongeveer 15 euro!En we krijgen een cd en diploma dus wat wil je nog meer!?
Daarna hebben we nog even iets gedronken en van het mooie uitzicht genoten :P.
Woensdag weer stage gelopen. Ben nog aan het inlezen dus nog niet op huisbezoek geweest ofzo. Donderdag mag ik mee naar een huisbezoek. Ik heb deze dag het dossier doorgelezen van dit gezin. Na stage ben ik gaan winkelen met Wendy. We hadden van stagiaires gehoord dat DoJo een soort Surinaamse H&M was. Daar zijn we dus meteen naartoe gegaan! Ik heb twee truitjes gekocht! Erg leuk en goedkoop, 10 euro voor twee truitjes!
Nog even iets gedronken en gegeten in de stad.
Toen zijn we naar CHOI’S gefietst. Dat is een supermarkt waar ze heel veel Nederlandse producten hebben. Daar heb ik wat dingetjes gekocht. Alleen met de shampoo wil het nog niet zo lukken. Elke keer als ik naar de winkel ga heb ik of niet genoeg geld bij me of moeten we eten kopen en niet genoeg over voor shampoo enz. Nu had ik genoeg geld en er was shampoo dus er kon eigenlijk niets mis gaan. Kom ik thuis, heb ik crèmespoeling gekocht i.p.v. shampoo! Nu heb ik het dus nog niet. Naja, dat komt wel. Nu leen ik maar even van Rianne. We zijn ook bij een slager geweest. In Suriname verkopen ze in de supermarkten niet gewoon vlees zoals in Nederland. Zelfs niet echt vleeswaren, maar een soort ofzo. Nu waren we bij de slager die ook op een Nederlandse leek. Het zag er allemaal heel goed uit. Ook lekkere salades enzo.
‘s Avonds de bruine bonen van tante gegeten. Tante kwam maandag eten brengen voor ons omdat we na onze eerste stagedag wel moe zouden zijn. Maar die hebben we nu pas op, we hadden maandag ook al bami over van zondag die tante had gemaakt.
Donderdag ben ik ’s morgens mee naar een huisbezoek gegaan. Was heel interessant want het verhaal kreeg ineens een hele andere wending. Het gesprek zou gaan over het afstaan van de voogdij, toen moeder vertelde dat ze de kinderen terug wilde.
Na het huisbezoek ben ik met Virgien (mijn stagebegeleidster) door een hele rijke buurt van Paramaribo gereden. Supermooie villa’s en kasteeltjes daar!
Na stage ben ik lekker gaan zwemmen bij het VOS. Was gezellig alleen de zon scheen niet zo erg, gelukkig dat het dan nog niet koud is!
Na het zwemmen zijn we bij Tineke en Maartje gaan eten. Dat zijn twee stagiaires die we hebben leren kennen hier. Was wel grappig. We gingen met de bus naar hun toe vanaf het zwembad. Je moet dan een klein stukje lopen naar de route van de bussen en we zagen net een bus rijden maar we waren veel te ver om hem nog te kunnen halen. Ik zwaaide wel even, misschien helpt het. Stond ie echt superlang op ons te wachten! Het eten bij Tineke en Maartje was erg gezellig en lekker! We hebben ook hun huisgenoten leren kennen, 2 meiden die in april terug gaan. We hebben afgesproken dat we dit vaker moeten doen. Volgende keer gaan Rianne, Wendy en ik koken.
Ik heb nu toch maar mijn klambo gehangen! Ik hoorde een mug langs mijn oor zoemen ’s nachts. Toen heb ik de volgende dag meteen mijn klamboe gehangen. Als ik ergens niet tegen kan is het een zoemende mug langs mijn oor. In Nederland doe ik dan meteen het licht aan en ga ik hem vangen maar hier kan dat niet. Het zijn zo’n kleine muggen, je ziet ze bijna niet!
Vandaag (vrijdag) ben ik vrij en wilde ik gaan zwemmen maar de zon schijnt niet! Het is dan nog steeds warm maar ik wil zonnen! Ik ben nog helemaal niet zo bruin dus daar moet ik komende week even aan werken!
Gister was het donderdagavond, hoe was het stappen in Tilburg dames? Ik ga vanavond salsa dansen en dan nog iets drinken op het terras en morgen zeker stappen bij Starzz!
Nou, fijn weekend allemaal!
Liefs Reggie!
Daarna hebben we nog even iets gedronken en van het mooie uitzicht genoten :P.
Nog even iets gedronken en gegeten in de stad.
Nou, fijn weekend allemaal!
Liefs Reggie!
09 Februari 2007 - 15:44
Lisette:
hoi reggie, het lijkt wel vakantie je maakt me jaloers heerlijk zeg. heel veel groetjes van ons allemaal lisettexxx -
09 Februari 2007 - 15:57
Bibi :
Hey Reggie,
Weer veel leuke dingen mee gemaakt. Zo 'n huisbezoek lijkt me toch ook wel erg spannend of valt dat wel mee??? Naja tis daar iig lekker weer hier sneeuwde het gisteren!
Het gaat je goed!
Liefs x Bibi -
10 Februari 2007 - 10:01
Sanne:
he lieverdje
zo te horen gaat het super goed met je!
donderdag idd weeste stappen.
was gezellig, maar miste je wel.Deze week alweer m'n 2e rijles. Goed he ik me hou me aan de belofte.Het klinkt daar echt als een paradijs.
Ben wel jaloers. En super leuk dat je zoveel contact heb met mede nederlandse stagaires.Nog een weekje en dan is het weer carnaval.We weten alleen nog niet wat we aan doen. maarja dat komt altijd op het laatste moment weer goed. Veel plezier en niet te bruin he(:-)
heel veel liefs sanne -
10 Februari 2007 - 15:04
Henny:
hoi reg,
ik vind het erg leuk om je verhalen te lezen.
Nog leuker lijkt het mij om daar ook even naar toe te komen. (morgen staatsloterij)Je weet het!!!! Dan komen wij ook.
Heb je al echte Roti op???
Nog steeds fanatiek aan het sporten. Is al net zón verslaving als roken.
Verder is hier donderdag 10 cm sneeuw gevallen, dus een giga sneeuwpop met de buurtkindjes gemaakt. verder is alles ok hier. heel veel groetjes van ons allen. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
10 Februari 2007 - 15:41
Clasijn:
he meid bij ons was het stappen ook super gezelli.ben met sanne en maureen een collega van mij geweest was erg gezellig vooral de wijn ij het indrinken. ik ga me nu ff klaar maken ga zo naar zeeland sanne en harco bezoeken en op stap natuurlijk. als je terug bent gaan we wel een keer samen :-] kus clasijn -
10 Februari 2007 - 20:00
Joke:
Hoi Reggie
Afgelopen vrijdag geprobeerd om met jou Mama te sms naar jou maar dit was niet gelukt en al een paar keer gekeken bij chatten leuk dat je ook salsa dansen gaat leren -
12 Februari 2007 - 08:31
Yvonne:
Wooow Reggie! klinkt echt goed! xxx
12 Februari 2007 - 11:32
Agnes Burleson:
Hallo Reggie wat maak jij leuke dingen mee.Had je Sandra de formulieren nog gegeven,en kan ze er wat mee?Heb jij geen last van de warmte.Aan je verhalen te horen ben jij aardig ingeburgerd.Groetjes en tot horen. -
12 Februari 2007 - 18:55
Sanne Hellemons:
Hej meisie!
Sow, als ik dat zo eens lees allemaal, ben ik echt vet jaloers joh! Klinkt allemaal echt supergaaf! Bevalt stage nog steeds goed daar? En intussen al lekker bijgebruind? (Ik wil volgens mij niet weten hoe zwart jij straks terugkomt, ahah) echt gaaf ook dat je dit allemaal bijhoud op internet. Heel erg leuk om te lezen allemaal! veel plezier! kus sanne