Weer verhuisd! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Reggie Huijsmans - WaarBenJij.nu Weer verhuisd! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Reggie Huijsmans - WaarBenJij.nu

Weer verhuisd!

Blijf op de hoogte en volg Reggie

29 Januari 2007 | Suriname, Paramaribo

Heey allemaal!

Ik mis jullie ook al hoor! Maar heb gelukkig veel indrukken hier..

Vrijdagavond hebben we eten gehaald bij een Chinees afhaalrestaurant. Dat ziet er een beetje raar uit omdat de toonbank achter tralies zit. De chinezen zijn bang dat er ingebroken of gestolen wordt. Maar die traliedingen geven niet echt een gezellige sfeer! We hebben dus gehaald een thuis (voorlopige huis) opgegeten. Het was omgerekend 1,50 euro per persoon en nog veel te veel! Ik had nasi met kip, alleen geen kipfilet maar kip in stukken gehakt en met botjes maar daar moet ik gewoon even aan wennen. Het eten was wel erg lekker, dat gaan we nog wel vaker doen!
We wilden nog op stap gaan maar waren moe. Ik was even op bed gaan liggen en in slaap gevallen.

De volgende dag, zaterdag, haalde tante ons op om naar een huis te gaan kijken. Er konden maar 4 mensen in de auto en Wendy was net uit de douche dus bleef thuis. Toen we met de auto aankwamen bleek dat het 2 straten verderop was. Had ze dus toch gewoon mee gekunnen als we te voet waren gegaan. Het is een mooi huis met 4 kamers en 5 bedden (waarvan 3 tweepersoonsbedden).. We waren er heel positief over en tante ook. Het is goed beveiligd en goede wijk. Tante kent de buurt! Ook is het niet echt duur! Goedkoper dan het eerste huis!
Toen we terug kwamen ben ik nog even met Wendy gaan kijken zodat zij het ook gezien had voordat we het toezegden.

We zijn uit gaan zoeken welk zwembad open was en uiteindelijk hadden we er een gevonden, Parima. Daar zijn we met de bus heen gegaan en hebben we heeeerlijk gezwommen en op de tribune in de zon gelegen. Ze hadden daar namelijk geen zonweide, hopelijk hebben ze die we bij t Vos. Die is ook dichter bij ons huis maar die is niet open omdat ze zijn overgestapt op chloortabletten maar nu is er iets niet goed met het water. Achja, gaan we deze week nog wel heen.
Na het zwemmen zijn we naar de groentemarkt gegaan. hebben groente gekocht voor in de salade. Weer met de bus terug en lekker gekookt. Koude pastasalade met tonijn en allemaal lekker groenten en knoflooksaus! Tante was bij ons en at mee, ze vond het wel lekker behalve de rode rauwe uien moest ze aan wennen haha. Ze zei dat we volgende week bij haar een keer moeten komen eten.. Hmm.. daar heb ik nu al zin in :D!

We zijn ons klaar gaan maken om te gaan stappen (de taxichauffeur zei wandelen i.p.v. stappen hahaha). Rond 11 uur waren we op het tarras bij het Vat en al snel zaten we met allemaal studenten die hier ook allemaal nog maar een week of halve week zijn. Daarna met zijn allen naar de Strazzz gegaan. Was echt superleuk!! Als ze deze muziek zouden draaien in de ski dames zouden we helemaaaaal uit ons dak gaan, nog meer dan normaal ;)! Ze hadden er ook hangmatten en zitmatten (hangmat om in te zitten). Ook heel grappig om te zien hoe ze hier dansen. Die setjes staan echt tegen elkaar aan te rijden hahaha. Maar sommige Surinaamse meisjes kunnen heel goed dansen. We zijn rond 4 uur met de taxi naar huis gegaan.

De volgende ochtend (zondag) begon de meneer onder ons om 9 uur te zagen en boren en timmeren!!!!! Rianne had oordoppen en die hebben we ingedaan! Toen zijn we verder gaan slapen en werden we allemaal laat wakker. Aangekleed en met Wendy weer naar het zwembad (rianne was ziek)! We hadden telefoonnummers uitgewisseld met die meiden van gister en 2 kwamen ook naar het zwembad. Was erg gezellig! Daarna naar het centrum internetcafe zoeken maar konden we zo snel niet vinden dus hebben wendy en ik lekker een loempia gegeten!

's Avonds lekker cluedo gedaan en heb 1 keer gewonnen, achja ik moest er gewoon even inkomen! De jongens hadden eten gehaald bij datzelfde tentje en hebben lekker gegeten. Daarna weer cluedo! We zijn al bijna verslaafd!

Maandag spullen gepakt. We gaan verhuizen! Ons nieuwe huis ( nu waarschijnlijk voor 5 maanden als het ons bevalt) hebben we onze spulletjes eindelijk uit kunnen pakken. Niet meer vanuit een koffer leven. Dat is wel fijn, je eigen plekje kunnen maken! Ik slaap nu een maand samen met Wendy, we wisselen zodat iedereen ook alleen een kamer kan hebben. Strax ga ik mijn foto's op de muur hangen!
Onze derde slaapplaats binnen een week. Ik ben gewoon al drie keer binnen 1 week verhuisd!

Super om jullie berichtjes te lezen!

Liefs en tot snel op de site,

Kus Reggie..

• 29 Januari 2007 - 21:51

Marlou:

Ha meis!!
    Haha gaat lekker dan al dat verhuis, nu hopen dat je op de goede plek zit:)
    Onwijs veel plz daar, maak er wat van en snel foto's maken he!! Ik houd zeker je site in de gaten hoe het daar allemaal is!!
    Succes daar en have fun!!
    Liefs Marlou

• 30 Januari 2007 - 00:14

Nowel:

hee meid! Ik lees het allemaal wel weer...veel indrukken zo te horen! Ik heb je helaas niet meer gezien/gesproken voordat je ging:( maar zal regelmatig hier kijken hoe het met je gaat en wat je allemaal meemaakt! Op dit moment wil ik zeggen: geniet ervan!
    liefs xx

• 30 Januari 2007 - 09:12

Bibi:

Hey Reggie,
    Zo verhuis je nooit en zo ineens super vaak! Wel fijn dat je nu wat meer je eigen plekje hebt!Ook super dat je al wat gave tentjes hebt ontdekt! Hihi ik ben echt jalours!

Ik ga gauw weer verder hier op school.

Liefs kus Bibi

• 30 Januari 2007 - 16:29

Floor:

He lieverd!

Leuk om al je verhalen te lezen, zo te horen heb je het gelukkig naar je zin. Ik ben wel een beetje jaloers op je hoor met dat zonnetje in suriname.
    Jammer dat je eerste huis niet beviel, maar dat zal nu wel opgelost zijn. Ik hou je site in de gaten, veel plezier nog daar!
    Kus Floor

• 31 Januari 2007 - 13:11

Colette:

Hallo Reggie ,
    Ik ben nu bij Pleuntje ik was heel erg benieuwd hoe je het stelde, maar ik hoef me eigen echt over jou geen zorgen meer te maken. Ik heb je site van Pleuntje mogen zien en ik zag erop dat je een gweldig leuk leven daar hebt vol avontuur. Regelmatig verhuizen, uitgaan tot 's nachts vier uur, Leuke medestudenten, lekker eten en verder nog veel leuke dingen! Reggie ik wens je verder nog heel veel plezier en geniet van je leven! Veel liefs van Colette.

• 01 Februari 2007 - 11:23

Arlette:

Hoi Reggie,

Helaas heb ik je niet meer kunnen spreken bij het IMW maar ik lees dat je al goed bent aangekomen en al leuke dingen aan het doen bent!! Leuk Leuk en een beetje jaloers natuurlijk.
    Heel veel succes en ik ga je weblog lezen ben benieuwd naar pleegzorgland in Suriname maar dat wist je natuurlijk al!
    Heel veel groetjes en geniet ze !! Arlette

• 01 Februari 2007 - 11:42

Annelies:

Hoi Reggie,

Ben je nu op vakantie of stage aan 't lopen. Geniet ervan!!! Groetjes,

Annelies

• 01 Februari 2007 - 13:56

Clasijn:

he meid, fijn om te horen dat het zo goed met je gaat. kijk maar of je een cd mee terug kunt nemen ik ben nu wel benieuwd naar die muziek. wij gaan vanavond weer eens naar de ski verrassing. we missen je wel hoor! tot snel kusjes clasijn

• 02 Februari 2007 - 10:29

Phyliscia:

Meissie!!
    Wat leuk om te zien hoe het daar allemaal gaat!! heel erg leuk om al die berichtjes te lezen! Ik ben wel echt jaloers hoor.. hihi. En ja... ik mi shet eten op woensdagavond echt... ik moet een nieuw eet-maatje vinden ;)
    Nou.. als ik weer op internet kan zal ik snel weer kijken hoe het met je gaat. Nog bedankt voor je mail!!! en heel veel plezier nog!!!

liefsss

• 02 Februari 2007 - 16:04

Stefanie:

Haha nu al superleuke verhalen allemaal :D! Wel foto's maken dan he!!! ;) Succes met dat verhuizen allemaal! ;) Kus Stefanie!

• 02 Februari 2007 - 16:58

Maartje:

Hey Reggie,

Alles goed? Leuk om zo die berichtjes te lezen wat je daar allemaal mee maakt!geniet er maar lekker van :)

Groetjes x Maartje

• 02 Februari 2007 - 17:21

Ferry & Sam:

eej Reg alles goed?
    ik ben gister naar fiso geweest en ze hebben mijn knie ingeteept ;)

we gaan weer (K)xxxxxx(K) van Ferry :)

groetjes Sam en ik wens je nog veel succes in Suriname :)

• 03 Februari 2007 - 15:36

Henr!ke:

Hey Reggie!! Leuk dat je een site hebt!! En leuk om al je verhalen te lezen.. Hopen dat dit huis bevalt en jullie hier voorlopig kunnnen blijven! Dus maandag beginnen? Spannend hoor! Wat moet je precies doen? 4 dagen in de week? Nou veel succes!! Kus, Henr!ke

• 04 Februari 2007 - 14:42

Lisette:

hoi lieve reggie, we hadden een week geen computer vandaag gelukkig weer wel,he he, arno en margriet zijn weer thuis gaan jou nu ook volgen. heerlijk dat weer daar zeg ben wel een beetje jaloers hoor nou dag meisje tot de volgende keer kusjes lisette en haar mannen.xxx

• 05 Februari 2007 - 19:32

De Aartsjes:

Ha die Reggie,

Hoe gaat ie? Volgens ons wel Ok!! Lekker zwemmen en eten. Na dit verslag gelezen te hebben kan ik je dus wel vragen "Wie is de moordenaar in het zwembad aan de eettafel??? Geef daar maar eens antwoord op.
    Trouwens waar blijven die mooie foto's van het huis en de omgeving want wij zijn benieuwd hoe het er daar uitziet.
    Groetjes en kxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxsjes van ons allemaal.