Muggen loves Reggie - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Reggie Huijsmans - WaarBenJij.nu Muggen loves Reggie - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Reggie Huijsmans - WaarBenJij.nu

Muggen loves Reggie

Blijf op de hoogte en volg Reggie

26 Januari 2007 | Suriname, Paramaribo

Daar ben ik weer!!!

We hebben alweer veel gedaan en meegemaakt hier in Suriname!

Allereerst wil ik even vermelden dat de muggen mij nog steeds erg lekker vinden. Dat is natuurlijk een eer maar ze prikken me helemaal lek. Ik heb de meeste muggenbulten van ons 5en op mijn benen. Ze zien er niet zo gezellig uit maar ik zal jullie de details besparen!

Ik zit hier heerlijk in mijn rok, truitje zonder mouwen en slippers in een internetcafe! Het is heerlijk weer met af en toe regen. Dan regent het 5 of 10 minuten heel hard. Het blijft dan wel lekker warm. Lekker met een Parbo biertje (jaja Reggie en bier) op het balkon!!! Zijn jullie al jaloers??? :P

oensdagavond zijn we naar 't Vat (studentenkroeg) geweest. Was leuk maar op zich nog niet heel druk met studenten. Ik denk dat er veel ook nog moeten komen. En het was natuurlijk woensdag. We hebben daar een hapje gegeten. Nog niet echt Surinaams maar dat komt pap! Ik ga de lekkere tentjes voor je uitzoeken!

Nou, we zijn ondertussen al verhuisd (donderdag). We hadden een huis in een soort volksbuurt (ookwel ghetto :p)wat echt niet veilig was als 5 studenten uit Nederland. We zijn toen vertrokken en de (soort) tante van Rianne heeft ons ergens anders naartoe gebracht waar we blijven tot maandagochtend. We (en tante) zijn druk op zoek naar een woning en hopen er dan een te hebben. Misschien ook wel een herberg. We houden de opties open. Gaan gewoon overal kijken. Ik houd jullie op de hoogte!
We hadden vandaag ook studenten gezien die ook dinsdag waren aangekomen en ook al gingen verhuizen omdat ze hun huis nix vonden.

We zijn al een paar keer met de bus naar de stad geweest. Dat is echt leuk. Heel anders dan onze bus in Nederland. Tis zo'n klein busje. Heel praktisch ingedeeld met opklapstoeltjes. Je moet gewoon aan de kant van de weg gaan staan als je met de bus wil. Bijna overal is een 'halte'. Als je eruit wil moet je op een knopje drukken en dan kijkt heel de bus even om zich heen om te kijken wie eruit moet. Alle mensen op die klapstoeltjes moeten dan opstaan en zover mogelijk weer achteraan in de bus gaan zitten. Erg leuk om te zien. Je moet ook mag betalen als je uit de bus stapt. De bus rijdt met de deur open en heeft leuk muziek!

We zijn op zoek naar fietsen om te huren (goedkoop) of kopen. We kwamen toen studenten tegen waarvan er 1 ook op Avans had gezeten. Was leuk om met andere Nederlandse studenten te praten. Ook omdat zij je weer dingen kunnen vertellen over Suriname enzo.
We gingen een beetje laar naar huis en toen hadden we nog niet gegeten. We hadden de verkeerde bus genomen dus zijn met de plattegrond nog een heel stuk gelopen. Toen we eindelijk thuis waren moesten we nog koken. We hebben heerlijke chineese groentensoep van honig gemaakt en macoroni met tomatensaus. Er stond bij met gehakt maar dat was wel heel minimaal. Thuis eet ik meestal lekkerder:P. Maar dat komt helemaal goed. We moeten nog even uitzoeken waar we het best kunnen eten en waar halen.

Zoals sommige van jullie wel weten zijn honden die ik niet ken niet mijn grootste vrienden. Er zijn hier straathonden die soms naar je toe komen en gaan blaffen enzo. Echt eng!!! Ik snel weglopen natuurlijk maar dat vinden ze wel een leuk spelletje. Dan lopen ze achter je aan. Ik moet mijn hondenangst echt overwinnen want ik zal nog wel veel honden tegenkomen.
We hebben ook een huisdier! Een gecko!! Lief he.. Die is klein dus dat vind ik wel leuk. Te klein zoals een insect is ook weer niet goed. Die heb ik gelukkig nog niet veel gezien (even afkloppen).

Vandaag zijn we naar stage geweest om kennis te maken. Was erg leuk. Mooi gebouw en aardige mensen. De directrice en onze contactpersoon zijn ook met ons naar twee appartementen gaan kijken. Dit was alleen niet met allemaal een eigen kamer en dat willen we wel graag.
We hebben gehoord dat 1 van ons drie ergens anders stage moet gaan lopen. Dit moeten we alleen nog even goed bespreken.

Vanavond gaan we lekker Surinaams eten halen. We willen vanavond ook uitgaan!! Ik heb er al zin in! Ik heb de donderdagavond gister overgeslagen!!!

Morgen willen we gaan zwemmen!!!

Nu weten jullie weer een beetje wat ik heb gedaan en wat ik van plan ben!

Echt superleuk om al jullie berichtjes te lezen!!!

Jullie horen snel van me!!

Kus Reggie!!

• 27 Januari 2007 - 07:58

Selma:

Hoi reggie!
    Fijn om te lezen dat het er leuk is! Je berichtjes zijn ook erg leuk om te lezen :) En ja Greys Anatomy was nog leuk jah, jammer dat je het nu even moet missen :) Maar dat komt allemaal vast wel goed! Geniet ervan daar he!
    Liefs Sel

• 27 Januari 2007 - 09:42

Dafne ! ! !:

ik vind het heel leuk dat je ons berigtjes stuurt maar je moet weten ik hat het liever met jou stem willen horen xxxxx+groetjes ik mis je

• 27 Januari 2007 - 09:46

Samie En Bootje :

waf waf waf waf waf waf waf waf waf waf waf waf
    ze zeggen dat ze gekroelt willen worden door jou maar dan moet ik uitleggen dat jij in suriname bent en ze zijden pootjes van mij (dafne)

• 27 Januari 2007 - 18:04

Doris !!:

Hoi Reggie !! Ik mis jou heel erg !! Ik hoop dat je het leuk vind in Suriname !! Heel veel kusjes van Doris !! :):)

• 27 Januari 2007 - 18:06

Doris !!:

hoi ik vind reggie heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lief !!
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX DORIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

• 27 Januari 2007 - 18:13

Eej Reggie:

ik mis echt erg..!!!
    Reg ons voetbal ging niet door egt stom
    bij ons is het heel koud bij jou zeker niet he?
    ik heb mijn kranten gedaan vandaag was veel werk want zaten veel folders bij en moest in mijn eentje doen :(
    maar ik hoop dat het leuker word dan dat het al is voor je
    dag Reggie xxxxx ;)

• 27 Januari 2007 - 18:20

Gijsje :

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx gijs

• 27 Januari 2007 - 18:21

Nkosi :

haatjes koelen
    goetjes kosi

• 27 Januari 2007 - 18:28

Ferry:

soory was vergeten mijn naam tezettten

• 27 Januari 2007 - 19:04

Piet Wijngaards:

Hoi Reggie,
    Wat leuk om jouw spontane en eerlijke berichtjes te lezen. Ik ben al benieuwd naar je volgende berichtjes (avonturen) in Suriname. Groetjes Piet

• 27 Januari 2007 - 19:24

Annechien:

hee meissie...

als ik je verhaaltjes lees is het een leuk en spannend avontuur daarzo.. echt supper..!!!

ik heb jullie mam nog even aan de telefoon gehad gisteren en ze zij dat jullie gebeld hadden. ze zij dat het heel spannend was en wennen maar wel goed beviel na de eerste indrukken.. ik hoop het echt...

schat k mis je nu al,,!!!

ik heb mama verteld dat ik langs wil komen.. en ze dacht dat ik gek werd haha.. ik denk dat het de 2 weken van de mei vakantie gaat worden dat ik kom, en wie weet wel 3 weken ahha.. ik ben nu op internet goed aan het zoeken naar goedkope vluchten.. dus je hoort het wanner ik definitief een datumpje wil gaan prikken haha..

o tip tegen de muggen..
    - veel sambal eten dan vinden ze je niet meer lekker
    - een citroen op tafel zetten en daar kruitnagels in steken...

k hoop dat de huis en tuin middeltjes werken..
    heeel veel plezier met je eerste vrije weekjes op t strand en succes met het ontdekken van de omgeving;)
    tot snell kussie
    Annechien

• 27 Januari 2007 - 20:05

Angeline:

Ha Reggie,
    Goed om te horen
    hoe het gaat.
    Fijn dat je via de tante tijdelijk iets anders hebt gevonden.Heel veel
    liefs van ons,
    gr Angeline

• 27 Januari 2007 - 22:35

Joke:

Hoi Reggie
    Wat en gedoei met jullie huis en bah met die honden dat zou ook niks voor mij zijn ik ben weer beter ,die andere personen op de foto hoe heten die.

Kusjes Joke

• 29 Januari 2007 - 11:50

Yvonne:

Heey Reggie!
    wat leuk om te lezen dat het goed gaat! ik ben wel een beetje jaloers aan het worden nu ik dit zo lees!
    Wel mis ik je hier al bij het IMW hoor, maar veel plezier en succes met je eerste stagedag binnenkort!
    groetjes Yvonne

• 29 Januari 2007 - 18:53

Sara:

Sjonge jonge je bent nog niet eens een week weg maar het lijkt echt veel en veel langer!!
    ik begin je nu gewoon al te missen en ik ben bang dat dat er niet minder op word:P.. Ik ben blij te lezen dat het goed met je gaat.. en ik hoop dat je ondertussen al nieuwe woonruimte hebt gevonden..
    Vanavond Grey's en jij moet het gewoon missen!! maar ik neem het op voor je hoor.. dus maak je maar geen zorgen ik kijk het ook niet maar wacht tot jij terug bent zodat we het dan lekker samen kunnen kijken:)
    ik spreek je binnekort wel een keer word maar lekker bruin en veel plezier op je eerste stagedag!!
    Een dikke kus en knuffel!!
    xxx Sara